Monday, July 6, 2015

~~ menu berbuka dan persiapan raya ~~

assalamualaikum semua..dah 19 ramadan pun hari ni..baru ada kerajinan sikit nak menulis kat blog...skrg ni mood apa entah yg melanda...teramat22222 malas sgt nak mencoret..just bw ke blog2 lain..suka tgk2 menu2 berbuka puasa..leh bagi ideakan....

xlama lagi kita akan menyambut hari raya kan?..amacam persiapan semua???mama alhamdulillah..hampir 90% siap..10% lagi tu persiapan tuk en hubby je lagi..anak2 semua dah lengkap..mama nya lagi lah..hihihi..shopping ala kadar je...

menu berbuka puasa pulak..In Sha Allah setiap hari bekerja masih rajin memasak lagi..cuma ada la sekali dua ke PARAM...tukar selera kan..hari minggu baru ni berbuka di luar dgn family semua...




kat atas tu antara menu2 berbuka yg sempat mama masak...dan rajin amk gmbar..yg lain2 malas..hahaha....

antara menu2 lain,mama listkan kat sini kot2 leh jadi idea utk org lain gak...

sup ayam
sayur sawi masak taucu + telur
sambal sotong /udang /ikan bilis/telur
sup sayur campur
sup suun kentang pucuk
kari daging
sup cendawan
masak lemak kobis
tomyam campur
paprik udang + sotong

hmm tu je..simple2 je..mama memang masak sup2 bnyk..sebab en hubby x suka sgt makanan yg bersantan..dia jenis suka sup2 air je....

Post a Comment