Wednesday, December 3, 2014

~~ ammar dan taska 4 tahun ~~

alhmdullillah....anak bujang mama dah besa sgt...ibarat kata ammar,ammar dah carrr angat..hehehe....start 1 disember yg lalu ammar dah masuk taska koperasi upm neh..tempat turun temurun kakak nya..senang kita dah tau cara pengurusan dan pembelajaran kat sini,so hantar sini je lah..lagipun makciknya wawa a.k.a cigu wawa nya ada kat sini,senang leh tgk2 kan....

masuk awal sebulan sbb untuk bulan orientasi diaorg...start jan tahun depan baru ada aktiviti2 bagai...hari minggu bwk dia shopping barang2 dia,beli beg,beli baju,beli segala mala keperluan dia mesti nak berunsurkan ultraman..hadoiii penin  kepala mak ko nak cari .cari punya cari susah oo nak jumpa beg ultraman yg kecik..besar kemain bnyk..last2 rembat beg spiderman je lah..dak ammar ok,haaa mama lagi ok...hahhaa....baju ultraman beli 2,3 helai buat umpan nnti senang..kikiki...

ok meh nak cite pasal ekspresi dia nak ke sekolah ni..mula2 bangun pagi bnyk kali kejut jugak,baru bangun..tapi senang lah jugak,xde sesi air mata bagai..bangun2 je,terus ammar nak cekolahkan..katanya...bagi pakai baju ontomen,rambut mesti nak pacak..haaa itu part ayahnya nak stylo mylo kan anak..kikiki..ok settlle semua,jinjing betg,pakai kasut...start moto,jom ke sekolah..hahha..dgn si aryanna pun semangat nak ikut antar adik dia haaa...nak tgk macam mana lah adik dia sekolah...

ok dah smpai sekolah,terus masuk,dia menuju ke ada satu slide gelongsor kecik kat situ..oklah dia main situ..mama kena isi borang apa tah..ok mama happy la ni tgk reaksi dia macam suka je kat environment situ,xde nangsi2 bagai..snap gmbar 2,3,mama pun nak baliklah..sekali ko dia nangis n meluru lari keluar nak ikut kitaorg...masha Allah...apehal plak dah...start dari situ nangis la all da way smpi mama pergi,cikgu yg take over bwk dia tgk tv upin ipin..hadoii...sepanjang kat opis,memang rasa sayu je hati teringat ammar cam tu..sedih tau tgk anak nangis smpai mata bengkak2..dah la mata ammar tu sepet cam cina kan...hehehe...tgahri mesej wa,tnya mcm mana keadaan ammar,dia kata kejap ok kejap sendu..sendu ok...ok mama paham macam mana..sbb kat umah pun dia mmg suka buat muka sendu tu..nagis kejap2 je...hadoii la anak...makan boleh makan sendiri,tido pun ok..tapi kdg2 dia jadi sendu,x paham mama kenapa...masa balik nak amik dia,meraung2 nangis..agaknya dia tgk semua mak bapak dah dtg amik,mama dia lum dtg amik...pagi tadi antar pun nangis lagi...ammar2..ultraman diluar tapi dalam hati ada taman ..hahaha..dulu masa si aryanna mama x hadapi pun perkara macam ni..sabarlah hati wahai mama....positifkan minda,baru 2,3 hari dia g sekolah..bagi masa lama2 dia akan ok...In Sha Allah,moga Allah permudahkan urusan anak2 mama...


 segala keperluan dia dah siap sedia..bantal n susu kena tinggal sana...

kat umah dia ok,tapi bila smpai sana je,haaa mulalah...

first day..semangat !!! 


masa main kat playground mula2 smpai..ok je mood dia....

p/s ammar sayang mama,semoga kamu elok2 saja di sekolah ye syg..jgn nangis2 lagi,mama sedih tgk kamu begitu..pergi sekolah kan best,leh jumpa kwn2 ramai,leh main ngan kwn...leh belajar nak jadi pandai kan...moga selepas2 ini,anak mama akan ok dan x nangis lagi tau..mmuahh sayang ammar...


Post a Comment